Λήγουν τα κεριά;

Άραγε έχουν τα κεριά ημερομηνία λήξης; Πάμε να δούμε λοιπόν παρακάτω αν λήγουν τα κεριά.

Γενικά, τα κεριά και τα reed diffusers δεν έχουν ακριβή ημερομηνία λήξης, όπως τα τρόφιμα ή τα φαρμακευτικά προϊόντα, άρα δε λήγουν, αλλά μπορεί να υπάρξουν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την ένταση του αρώματος και την ποιότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Η αντοχή ενός αρωματικού κεριού ή ενός αρωματικού χώρου (reed diffuser) εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος αποθήκευσής τους.
Είναι γνωστό ότι τα κεριά δεν αγαπούν ούτε τον ήλιο, αλλά ούτε και τη σκόνη. Γενικά, κρατώντας τα σε δροσερό και σκιερό μέρος και προστατεύοντάς τα από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, μπορείς να διατηρήσεις την ποιότητά τους για περισσότερο χρόνο. Επίσης σκέψου να αγοράζεις κεριά με καπάκι, για να τα προστατεύεις από τη σκόνη και να μη χρειάζεται να τα καθαρίζεις συχνά. Τέλος, προσπάθησε να τηρείς τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον χρόνο καύσης και τον τρόπο χρήσης των κεριών και των αρωματικών χώρου.
Ωστόσο, με τον χρόνο, η ένταση του αρώματος και η εμφάνιση του κεριού μπορεί να αλλάξουν. Για να αποφύγεις  τυχόν αλλαγές και να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα προϊόντα καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν εντός 1 έτους! Στην περίπτωση που όλα τα παραπάνω παραλειφθούν η ζωή του κεριού μειώνεται σημαντικά.

Εάν παρατηρήσεις ότι το κερί σου έχει χάσει το άρωμά του ή δεν καίγεται κανονικά, αυτό είναι μία ένδειξη ότι έχει χάσει την ποιότητά του και είναι καιρός να το αντικαταστήσετε. Προσπάθησε στα επόμενα που θα αγοράσεις να μην κάνεις τα ίδια λάθη.

Άρα το συμπέρασμα είναι ένα: Μην τα λυπάσαι και κάψε τα κεριά σου! 

 

Σ’ αρέσουν tips και πληροφορίες όπως οι παραπάνω; Για περισσότερα tips ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Instagram και κάντε μας like στη σελίδα μας στο Facebook.