Έχουν τα κεριά ημερομηνία λήξης;

Γενικά, τα κεριά και τα reed diffusers δεν έχουν ακριβή ημερομηνία λήξης, όπως τα τρόφιμα ή τα φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά μπορεί να υπάρξουν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν την ένταση του αρώματος και την ποιότητά τους με την πάροδο του χρόνου.

Η αντοχή ενός κεριού ή ενός αρωματικού χώρου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται και ο τρόπος αποθήκευσής τους.
Γενικά, κρατώντας τα σε δροσερό και σκιερό μέρος και προστατεύοντάς τα από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, μπορείτε να διατηρήσετε την ποιότητά τους για περισσότερο χρόνο. Επίσης, τηρήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον χρόνο καύσης και τον τρόπο χρήσης.
Ωστόσο, με τον χρόνο, η ένταση του αρώματος και η εμφάνιση του κεριού μπορεί να αλλάξουν. Για να αποφύγετε τυχόν αλλαγές και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα προϊόντα καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν εντός ενός έτους!

Εάν παρατηρήσετε ότι το κερί σας έχει χάσει το άρωμά του ή δεν καίει κανονικά, αυτό είναι μία ένδειξη ότι έχει χάσει την ποιότητά του και είναι καιρός να το αντικαταστήσετε.

Συμπέρασμα: Μην τα λυπάστε και κάψτε τα κεριά σας!