Η Ιστορία του Κεριού

Η χρήση των κεριών έχει βαθιές ρίζες στην αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψαν τη δυνατότητα να καίνε κερί για φωτισμό και χρησιμοποίησαν χοντροκομμένο βάμβακα ως φυτίλι. Τα αρχαία κεριά κατασκευάζονταν επίσης από την προσφορά της μέλισσας, δημιουργώντας τον βασικό τύπο κεριού που χρησιμοποιείται και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής περιόδου, τα κεριά άρχισαν να εξελίσσονται περαιτέρω. Χρησιμοποιούσαν διαφορετικά λάδια και κεριά και κάλυπταν τα φυτίλια με φύλλα πάπυρου.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η τέχνη της κηροκοπίας εξελίσσεται και τα κεριά γίνονται διακοσμητικά και συμβολικά αντικείμενα. Τότε χρησιμοποιούνταν ευρέως στις εκκλησίες για το φωτισμό κατά τη διάρκεια των λειτουργιών και των τελετών.

Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, η τέχνη της κηροκοπίας αναπτύχθηκε περαιτέρω. Οι κηροκόποι δημιούργησαν εντυπωσιακά κεριά με περίτεχνα σχέδια και λεπτομέρειες. Εκτός από τη δημιουργία φωτισμού, τα κεριά τους χρησιμοποιούνταν και ως διακοσμητικά αντικείμενα σε πολυτελείς χώρους.

Τον 19ο αιώνα, με την εφεύρεση του λυχνία πετρελαίου, τα κεριά χρησιμοποιούνται περισσότερο για διακοσμητικούς λόγους και για ειδικές περιστάσεις. Στις αρχές του 20ο αιώνα, η βιομηχανική παραγωγή κεριών μεγαλώνει και τα κεριά γίνονται πιο προσιτά σε όλους.

Σήμερα, τα κεριά παραμένουν μία αγαπημένη επιλογή για διακόσμηση, ατμόσφαιρα και χαλάρωση. Είτε σε κομψά εστιατόρια είτε στο ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού, τα κεριά συνεχίζουν να αποτελούν ένα συμβολικό στοιχείο της ανθρώπινης ιστορίας και κουλτούρας.

 

Για περισσότερα ακολούθησε τη σελίδα μας στο Instagram και κάνε μας like στη σελίδα μας στο Facebook.