Γιατί δε μυρίζει το κερί μου;

Η απώλεια της αντίληψης του αρώματος από ένα κερί μπορεί να οφείλεται σε μερικούς λόγους:

  1. Ανοικτός Χώρος: Εάν το κερί βρίσκεται σε έναν μεγάλο, ανοικτό χώρο, το άρωμα μπορεί να διαλύεται γρηγορότερα στον αέρα, με αποτέλεσμα να εξασθενεί η αντίληψή σας για αυτό.
  2. Προσαρμογή των Αισθήσεων: Το ανθρώπινο σώμα έχει την τάση να προσαρμόζει τις αισθήσεις του με τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεται σε ένα χώρο με έντονο άρωμα για μεγάλο διάστημα, το σώμα σας μπορεί να αποκτήσει μια μικρότερη ευαισθησία στο αρχικό άρωμα.
  3. Συσκευασία: Αν το κερί είναι αποθηκευμένο χωρίς συσκευασία ή με ανοικτό καπάκι, το άρωμα μπορεί να διαλύεται στον αέρα πιο γρήγορα.
  4. Υπερβολική Αναμείξη Αρωμάτων: Εάν χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά αρωματικά προϊόντα στον ίδιο χώρο, οι μυρωδιές μπορεί να αναμειγνύονται και να μειώνουν την αντίληψη του κάθε αρώματος ξεχωριστά.
  5. Διακυμάνσεις Θερμοκρασίας: Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να επηρεάσουν τη διατήρηση του αρώματος στο κερί.

Για να απολαμβάνετε ξανά το άρωμα από το κερί σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το τοποθετήσετε σε ένα μικρότερο και πιο κλειστό χώρο ή να τοποθετήσετε περισσότερα.

Επίσης να φροντίσετε να κλείνετε καλά τη συσκευασία ή το καπάκι μετά τη χρήση.

Να ακολουθούμε σωστά τους κανόνες καύσης ενός κεριού. Τριμάρισμα φυτιλιού μετά από κάθε καύση – η 1η καύση και κάθε επόμενη πρέπει να είναι 3-4 ώρες και να μην ξεπερνάει τις 4. Μέσα σε κάθε συσκευασία μας αλλά και στην ενότητα Οδηγίες μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες.

Όσο πιο έντονο είναι το άρωμα του κεριού, θα μυρίσει περισσότερο.

Ο χώρος που βρίσκεται το κερί να έχει μια θερμοκρασία 20-22 βαθμούς και άνω ώστε το άρωμα να διαχέεται καλύτερα στο χώρο.

Χρειάζεται σωστός αερισμός χώρου.

Να αλλάζετε αρώματα για να μην τα συνηθίζετε, όπως ακριβώς γίνεται και με τις κολώνιες.

Σ’ αρέσουν τα tips και οι πληροφορίες; Για περισσότερα ακολούθησε τη σελίδα μας στο Instagram και κάνε μας like στη σελίδα μας στο Facebook.