Γιατί δε μυρίζει το κερί μου;

Οι παράγοντες που μπορεί να μη μυρίζει πολύ ένα κερί σόγιας είναι:

  • Η ένταση του αρώματος.
  • Η ποσότητα του κεριού. Ένα κερί 200γρ. δεν μπορεί να μυρίζει το ίδιο όταν καίγεται  σ’ έναν χώρο 15 τ.μ. με έναν χώρο των 30 τ.μ. .
  • Δε γίνεται σωστή καύση του κεριού.
  • Η θερμοκρασία δωματίου.

Για να μυρίσει ο χώρος που καίγεται το κερί σόγιας καλό θα ήταν:

  • Να υπάρχει σωστή αναλογία ποσότητας κεριού με το μέγεθος του χώρου. Π.Χ. για έναν μεγάλο χώρο τοποθετούμε ένα μεγάλο κερί ή πολλά μικρότερης ποσότητας.
  • Να ακολουθούμε σωστά τους κανόνες καύσης ενός κεριού. Τριμάρισμα φυτιλιού μετά από κάθε καύση – η 1η καύση και κάθε επόμενη πρέπει να είναι 3-4 ώρες και να μην ξεπερνάει τις 4. Μέσα σε κάθε συσκευασία μας αλλά και στην ενότητα Οδηγίες μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες.
  • Όσο πιο έντονο είναι το άρωμα του κεριού, θα μυρίσει περισσότερο.
  • Ο χώρος που βρίσκεται το κερί να έχει μια θερμοκρασία 20-22 βαθμούς και άνω ώστε το άρωμα να διαχέεται καλύτερα στο χώρο.
  • Σωστός αερισμός χώρου.
  • Να αλλάζετε αρώματα για να μην τα συνηθίζετε, όπως ακριβώς γίνεται και με τις κολώνιες.