Οι παράγοντες που μπορεί να μη μυρίζει πολύ ένα κερί σόγιας είναι:
- Η ένταση του αρώματος.
- Η ποσότητα του κεριού. Ένα κερί 200γρ. δεν μπορεί να μυρίζει το ίδιο όταν καίγεται σ’ έναν χώρο 15 τ.μ. με έναν χώρο των 30 τ.μ. .
- Δε γίνεται σωστή καύση του κεριού.
- Η θερμοκρασία δωματίου.
Για να μυρίσει ο χώρος που καίγεται το κερί σόγιας καλό θα ήταν:
- Να υπάρχει σωστή αναλογία ποσότητας κεριού με το μέγεθος του χώρου. Π.Χ. για έναν μεγάλο χώρο τοποθετούμε ένα μεγάλο κερί ή πολλά μικρότερης ποσότητας.
- Να ακολουθούμε σωστά τους κανόνες καύσης ενός κεριού. Τριμάρισμα φυτιλιού μετά από κάθε καύση – η 1η καύση και κάθε επόμενη πρέπει να είναι 3-4 ώρες και να μην ξεπερνάει τις 4. Μέσα σε κάθε συσκευασία μας αλλά και στην ενότητα Οδηγίες μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες.
- Όσο πιο έντονο είναι το άρωμα του κεριού, θα μυρίσει περισσότερο.
- Ο χώρος που βρίσκεται το κερί να έχει μια θερμοκρασία 20-22 βαθμούς και άνω ώστε το άρωμα να διαχέεται καλύτερα στο χώρο.
- Σωστός αερισμός χώρου.
- Να αλλάζετε αρώματα για να μην τα συνηθίζετε, όπως ακριβώς γίνεται και με τις κολώνιες.