Κέρδισε πελάτες με αρωματικό μάρκετινγκ (scent marketing)

Κέρδισε πελάτες με αρωματικό μάρκετινγκ (scent marketing).

Γνωρίζεις  όμως τι είναι το αρωματικό μάρκετινγκ;

Αν όχι, διάβασε παρακάτω και αν η ενασχόληση σου είναι οι πωλήσεις σίγουρα σε αφορά!

Υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται “αρωματικό μάρκετινγκ” (scent marketing) που αξιοποιεί τη δύναμη των αρωμάτων για να επηρεάσει την αγοραστική συμπεριφορά των ανθρώπων. Ναι, το άρωμα μπορεί να επηρεάσει την πώληση αντικειμένων και τις αγοραστικές αποφάσεις των πελατών.

Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους το άρωμα επηρεάζει τις πωλήσεις περιλαμβάνουν:

  1. Δημιουργία Συναισθηματικού Δεσίματος: Το άρωμα μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματικά δεσίματα με τα προϊόντα. Ένα ευχάριστο άρωμα μπορεί να προκαλέσει θετικά συναισθήματα και να κάνει τους πελάτες να νιώθουν πιο συνδεδεμένοι με τα προϊόντα.
  2. Ενίσχυση της Ανάμνησης: Ένα μοναδικό άρωμα μπορεί να δημιουργήσει αναμνήσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα ή το κατάστημα. Αυτό μπορεί να κάνει τους πελάτες να θυμούνται το κατάστημα και να επιστρέφουν.
  3. Δημιουργία Συνεχούς Εμπειρίας: Ένα συγκεκριμένο άρωμα που χρησιμοποιείται στο κατάστημα μπορεί να δημιουργήσει μια συνεχή εμπειρία για τους πελάτες. Κάθε φορά που αισθάνονται αυτό το άρωμα, θα συνδέονται με το κατάστημα και τα προϊόντα.
  4. Δημιουργία Ευχάριστης Ατμόσφαιρας: Το άρωμα μπορεί να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο κατάστημα, δημιουργώντας μια ευχάριστη και ζεστή αίσθηση. Αυτό μπορεί να κάνει τους πελάτες να περνούν περισσότερο χρόνο στον χώρο και να επηρεάσει την αγοραστική τους συμπεριφορά.

Τέλος, η επιτυχία του αρωματικού μάρκετινγκ εξαρτάται από την κατανόηση του κοινού και τη σωστή επιλογή του αρώματος. Ένα καλό άρωμα πρέπει να συμβολίζει το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει το κατάστημα και να συνάδει με την ταυτότητά του. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το άρωμα μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών και στην αύξηση των πωλήσεων.

Είμαι σίγουρη πως θέλετε να σας θυμούνται, σωστά;

Παρακάτω θα σου προτείνω μερικά προϊόντα τα οποία θα βοηθήσουν τους πελάτες σου να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία στην επιχείρηση σου.

  • Έχεις κατάστημα ενδυμάτων/λευκων ειδών; Τότε το αρωματικό ντουλάπας είναι το προϊόν σου. Κρέμασέ το στις κρεμάστρες και στα ράφια των ρούχων και αρωμάτισε όμορφα και φυσικά τα υφάσματα.
  • Έχεις ενοικιαζόμενα δωμάτια; Τότε το αρωματικό χώρου με sticks (reed diffuser) είναι το προϊόν που χρειάζεσαι. Τοποθέτησε το στο μπάνιο ή σε κομοδίνο κοντά στο παράθυρο και κάνε τους επισκέπτες σου να περάσουν μια ευχάριστη αρωματική εμπειρία που θα θυμούνται.

 

Σ’ αρέσουν τα tips και οι πληροφορίες; Θέλεις να κερδίσεις πελάτες με αρωματικό μάρκετινγκ ; Για περισσότερα tips ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Instagram και κάντε μας like στη σελίδα μας στο Facebook.